Lördagslista: Sju från säsong sju

Det har varit en sannerligen kort och intensiv säsong av Game of Thrones, vilket jag onekligen uppskattat. Jag har känt att vissa säsonger har präglats lite för mycket av att karaktärer bara vandrar även jag dock tycker om denna serie oerhört mycket. Jag har till min lördagslista nu, utan inbördes ordning, plockat sju minnesvärda händelser ur denna nyss passerade eventrika säsong sju. Vill du inte bli spoilad? Vänligen sluta läs här.

Relaterad bild
Arya hämnas på Walder Freys anhängare
Förra säsongen avslutades med att Arya skar halsen av mannen som mördade stor del av hennes familj – Walder Frey. Denna säsong inleddes med att hon med en mask av Frey imiterade honom och således förgiftade alla hans underhuggare. Som flugor föll de till marken en efter en.

Bildresultat för yara greyjoy euron greyjoy
Yara Greyjoy blir tillfångatagen av Euron
Yara, Theons syster, blir tillfångatagen under ett slag ute på havet. De blir överfallna av samma man som också tillfångatar denna starka krigare – den psykologiskt snedvridne och skoningslöse Euron Greyjoy. En man som svurit en trohetsed till Cersei Lannister och som också är Yara och Theons farbror.

Bildresultat för cersei pregnant
Cersei blir gravid
Det verkar vara som så att Cersei bär på ytterligare en Lannisteravkomma. Detta kan helt klart tas som ett rejält orosmoln då detta barn blir ytterligare en möjlig arvinge till tronen. Till den ekvationen har vi också det faktum att Daenerys inte kan får barn, något som jag tror kan förändras då hon och Jon idkar älskog. Det hade inte förvånat mig det minsta om det skulle vara så att det krävs en Targaryan för att befrukta henne eller något annat lite småfånigt.

Relaterad bild
Petyr Bealish dör
Jag har alltid varit kluven till Littlefinger. Jag har haft otroligt svårt att tycka illa om honom trots att han är ett praktsvin. Slutligen hade han satt sin sista potatis i denna säsong och blev avrättad av Arya efter att hon och Sansa lagt fram bevis om att han förrått familjen Stark och spelade ett lömskt spel bakom deras ryggar.

Bildresultat för viserion
Viserion blir omvandlad till en odöd
Det här kan vara en av de sorgligaste scenerna i hela säsongen konstigt nog. The Nightking dräper ett av Danys barn, draken Viserion, genom att spetsa honom med ett isspjut. Därefter omvandlar drakens mördare till en odöd isdrake. Jag tyckte att scenen när Viserion just föll mot sin död och sakteliga gled ned i en isvak var jättesorgsen. Sedan gick jag och omfamnade mina barn, mina katter, med gråten i halsen. Jag är en så fånigt känslig kattmamma.

Bildresultat för lyanna stark rhaegar targaryen wedding
Jon Snows bakgrund konfirmeras
Det uppdagas mer konkret att Jon Snow är en Targaryan och inte Ned Starks oäkting. Daenerys Targaryans mycket äldre bror Rheagar gifte sig med Neds syster Lyanna och de fick en son som Ned sedan fick ta hand om efter att Lyanna dog i barnsäng.

Relaterad bild
Kärlek uppstår mellan Dany och Jon
Game of Thrones är i mångt och mycket mästare i märkliga förhållanden. I detta fall är det till synes inga märkligheter, i synnerhet då de i stort sett mest attraktiva och mäktiga karaktärerna finner vararandra. Ingen höjer väl på ögonbrynen av något så förutsägbart även att säkerligen majoriteten av tittarbasen sitter och njuter när dessa två hamnar i sänghalmen. Det en kanske inte tänker på just då är att, såvida jag inte fått allt totalt om bakfoten, så är Danaerys, trots att hon är yngre än Jon, hans faster. Hon är syster till Rhaegar Targaryen som är Jons biologiske far. Vänligen rätta mig om jag har fel, ni där ute som är mer inbitna är jag själv.

Bildresultat för jorah mormont greyscale sam
Bubblare: Jorah Mormont blir botad från sin greyscale av Samwell Tarly

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.