Transformationstider

När jag startade bloggen Skämshögen behövde jag ytterligare en distraktion för att dova mina gråtonade känslor. En virtuell tillflyktsort att kanalisera alla intryck och uttrycka dem i form av kreativ yttring i samarbete med de världar jag flydde in i via videospelsmediet. Ett sätt att hantera den isolering jag genomgick, det faktum att mitt boende var kortsiktigt och att jag därefter inte visste var jag skulle ta vägen eller vad jag skulle ta mig till. Kort efter uppstarten började jag, tack vare Skämshögen, skriva för en ”riktig” spelsajt och därför råkade denna lilla blogg hamna i skymundan, vilket med facit i hand känns tradigt. I och med att jag skrev mycket om spel på annan plattform och nu även på senare tid även pratar på in och utandning i en podcast känns det som att jag får utlopp för mitt behov att dela med mig av mina åsikter kring spelupplevelser. Det är här förändringen kommer in i bilden.

Min tanke är att från och med exakt detta ögonblick låta denna blogg ta av sig spelhatten och istället ta på sig en bredare nördhatt. Vilket innebär att spel definitivt inte försvinner utan blir kompletterat med allt den fantastiska världen av nördkultur har att erbjuda. Således välkomnar jag film, serier, böcker och i mångt och mycket det jag finner att nördhatten representerar in i värmen. Skämshögen är inte något jag vill hiva åt sidan i första taget, även att den fått oförskämt lite uppmärksamhet i perioder.

Om du nu råkar besöka denna blogg för första gången, först och främst – välkommen in under den filt som nördkulturen virar kring sig! Jag har inte heller presenterat mig om du nu inte redan råkar vet vem jag är, så oförskämt av mig. Jag som sitter och tallar på tangenterna i detta nu heter Amanda, är tydligen halvvägs till femtio och är bosatt i Alingsås, även känt som ”staden som ligger vid Göteborg”. Och ja, det är en stad. Som så många andra spelnördar innehar jag katter. Nemo och Aeris. Dock kliver jag väl iväg lite från nördnormen via det faktum att jag jobbar på gym – som platsansvarig, personlig tränare, gruppträningsinstruktör och instruktörsutvecklare för att vara mer specifik. På den ideella fronten har jag tidigare figurerat som skribent för IGN Sverige, men är sedan drygt ett halvår tillbaka på Loading. En kan dessutom höra mig gagga om fulgråt, pilbågar och skämshögar i TV-spelspodden, en podcast om samma spel utifrån nya perspektiv. Därtill är jag med och arrangerar välgörenhetsprojektet Spelhjälpen, där vi har en direktsändning om året där vi har insamling till välgörande ändamål. På den fritid som blir över ägnar jag mig åt bowling på elitnivå, fotograferar, tecknar och annat nördande som rör spel, film, serier och dylikt. Det känns mer och mer som att alla bollar jag har i luften får varsin omloppsbana kring mig, blir mer samspelta och en tydligare del av den jag är.

Det var det om det. Namnet och känslan är oförändrade, men vyerna är vidgade. Tack för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.