Då fast nu

Det senaste har jag inte riktigt varit den videospelare jag brukar. Jag har inte känt att jag har samma ork eller sug för att spela. Det har mestadels blivit några matcher i Fifa här och där, både i karriärläget och soffmatcher mot en riktigt motståndare. Men den där pirrande känslan i speltummarna har lyst med sin frånvaro.

I fredags släpptes dock ett spel i en serie som på äldre dagar ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. Ett spel till den bärbara konsolen Nintendo 3DS och som är en uppfräschad tappning av seriens andra titel Fire Emblem Gaiden. Vilket släpptes i Japan samma år som jag föddes, alltså 1992, men som ej släpptes utanför landets gränser. Nu är det alltså dags att bita tag i något lite mer komplicerat men moderniserat rollspel

IMG_2328

För ungefär ett år sedan recenserade jag Fire Emblem Fates: Conquest, det första i serien jag spelade, för IGN Sverige och blev då biten av detta taktiska fenomen. Jag brukar ofta påpeka att jag är en person som inte begåvats med vidare videospeltalanger men detta passade mig på något vis hyfsat bra. Schackkänslan i det hela ser jag som otroligt tilltalande och jag går igång på strategin i att ständigt behöva ligga steget före. Och även om så möjligtvis ej är fallet, så känner jag mig osedvanligt smart som belöning när jag väl klarat spelets kapitel.

Tätt efter min recension införskaffade jag både tvillingspelet Fire Emblem Fates: Birthright för att spela den andra sidan av berättelsen samt Fire Emblem: Awakening, det vill säga spelet som släpptes snäppet tidigare i serien. Svalde dessa tre spel med hull och hår och jag tror att jag lade ungefär 150 timmar i de spelen under förra sommaren. Ren och skär spelglädje med små inslag av frustration, huvudbry samt hårslitning var vad de bjöd på men på det stora hela ser jag på serien enbart med kärlek.

Vad har jag då för förväntningar på detta nya spel som jag endast tagit några smygande steg i ännu? Jag förväntar mig ett spel som levererar samma känsla, är snäppet vackrare rent grafisk men som också kan bita mig lite hårdare i baken med sin svårighetsgrad.

Jag hoppas innerligt att detta är spelet som åter får mina fingrar att glöda.

/Amanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.