Lördagslistan: ouppklarade affärer

Äntligen ytterligare en lördagslista! Denna vecka är det spel jag börjat spela som hamnar i blickfånget. Spel som jag påbörjat men av någon outgrundlig, alternativt dunderlogisk, anledning inte spelat klart trots att viljan att fortsätta tveklöst finns där.

Bildresultat för the witcher 3 the wild hunt
The Witcher 3: The Wild Hunt (PS4)
Trots att The Witcher 3 nästan var fånigt fängslande med sin magiska grafik var det något som inte riktigt klickade. Inlärningskurvan var något jag brottades med oerhört och det kändes som att jag aldrig riktigt skulle komma in i hur spelskaparna ville att jag skulle tänka när jag spelade ett spel som detta. När jag hade spelat ett gäng timmar kom dessutom min främsta kandidat till årets spel 2017, Horizon Zero Dawn, in i matchen och tog över inte bara min konsol utan även mitt liv, i mångt och mycket. The Witcher 3 föll därför i skymundan och har ej återvänt ännu på min skärm. Jag vet att jag borde fullfölja det, men jag känner att jag inte har tålamodet eller tiden för tillfället. Måtte det återvända.

Bildresultat för kingdom hearts 2
Kingdom Hearts 2 (PS3)
Kingdom Heartsspelen känns som typiska sommarspel för min del, det är främst då jag får banala, fluffiga rollspelskänslor. Förra sommaren påbörjade jag mitt tredje Kingdom Heartsspel (det andra i den ordinarie serien) efter det allra första Kingdom Hearts samt Re:Chain of Memories. Hittills har jag avverkat ungefär fyrtio timmar i spelet men det är vid en specifik boss jag fastnar. Jag fastnar så pass hårt att det inte ens känns som att harva runt och gå upp i nivå hjälper över huvud taget. Det är otroligt frustrerande då det känns som att jag börjar närma mig slutet av spelet och jag vill så gärna bocka av detta från min skämslista. En dag skall jag ta den djäveln, dock, det är jag säker på.

Bildresultat för pokémon moon
Pokémon Moon (3DS)
I vintras fick jag äran att recensera det första Pokémonspelet jag spelat sedan Pokémon Crystal till Game Boy Color. Jag uppskattade det väldigt mycket och spelet kändes traditionellt men innovativt på samma gång, en väl avvägd balans mellan vågskålarna, helt sonika. Efter att jag recenserade spelet så var jag nog lite mätt och slutade helt plötsligt att spela. Sådär bara. Jag har ingen förklaring till varför, det bara tog stopp. Tvärt. Som att försöka ta den där sista skeden glass men det går inte.

Bildresultat för owlboy
Owlboy (PC)
Himmel och pannkaka vad jag skäms över att jag ännu inte klarat ett av förra årets absolut bästa spel. Förlåt Owlboy, jag vet inte vad mer jag skall säga. Det är inte du, det är jag. Jag är en usel människa och förtjänar inte din förtjusande retroskimrande kärlek. En dag kanske vi möts igen när inte jag är så vansinnigt dålig på videospel.

Bildresultat för diablo 3 reaper of souls
Diablo 3: Reaper of Souls (PS4)
Diablo är en serie tillhörande kategorin ”spelserier jag aldrig trodde att jag ens skulle peta på”. Inte för att jag på något vis känt mig negativt inställd till serien utan för att jag snarare inte trott att det var något jag skulle ta mig an någonsin. När en person jag verkligen litar på när det gäller spel lovordade det enormt och propsade på att jag borde ta mig an det så beställde jag mig en kopia av detta och var sedan helt fast en kort period. Sedan kom, precis som det oftast gör, något annat i vägen och vips var magin borta.

Hoppas att ni stannar inne och spelar mycket videospel nu när solen skiner, barn.

/Amanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.