Lördagslistan: fem spel jag ser fram emot 2017

Goddagens!

Det är lördag. Och en sådan bör innehålla en lördagslista minsann, det är ju sedan gammalt. I denna lördagslista riktas ljuset mot de spel jag i nuläget ser mest fram emot under år 2017. Varför vänta? Låt oss börja!


Bildresultat för ni no kuni 2 release dateNi no Kuni II: Revenant Kingdom (PS4)

Redan i januari förra året fanns det andra Ni no Kunispelet i ordningen med på en av mina lördagslistor – då som ett spel jag såg otroligt mycket fram emot att spela på Playstation 4. Jag trodde länge att detta oerhört efterlängtade spel skulle smyga sig fram under föregående år och fick till och med ett datum bekräftat av den lokala spelbutiken. Detta datum visade sig vara falskt och spelet innehaver ännu ej ett fastslaget komplett datum. Den information jag lyckats pressa fram från den ofta men inte alltid tillförlitliga källan internet är att spelet dock kommer se dagens ljus under detta år, något som jag innerligt hoppas.

Jag spelade klart det första spelet, Wrath of the White Witch, för två år sedan och det blev min fjärde bästa spelupplevelse under år 2015. Det delade topplista med titlar som The Legend of Zelda: A Link to the Past, Child of Light, The Last of Us och Journey. Jag spenderade då åttio timmar i denna dundermysigt vackra Studio Ghiblivärld och jag längtar efter en spel att sugas in på det viset, igen. Hoppas Ni no Kuni II: Revenant Kingdom landar på en Playstation 4 nära mig inom en överskådlig framtid och levererar ytterligare åttio timmar magi. Minst.

Bildresultat för mass effect andromedaMass Effect: Andromeda (PS4)

Det känns nästan en liten smula skämmigt att erkänna följande, och håll i hatten – jag har, dessvärre, ej spelat ett enda Mass Effectspel. Jag äger alla tre delar till Playstation 3 men när jag äntligen kände mig redo att ta mig an trion visade det sig att utrymmet inte var stort nog på min konsol för att ens spela ett av dem. Därefter har detta ej åtgärdats och spelen har hamnat i skymundan.

När Andromeda utannonserades så kände jag att det här verkligen är ett spel jag vill uppleva tidigt. Jag vill vara med när det händer. När tugget går. Släppet är vansinnigt nära och när det väl släpps skall det införskaffas direkt för att jag skall kunna insupa såväl denna, vad jag hoppas, episka rymdhistoria som atmosfären och diskussionerna kring det.

Bildresultat för horizon zero dawnHorizon Zero Dawn (PS4)

Jag är väldigt svag för postapokalypser i olika slag och denna skildring verkar vara ett spel som är i toppskiktet vad gäller representationen av sådana. Samtidigt som det ser ut som en skildring i en väldigt primitiv verklighet så upptäcker en efter lite närmare granskning att är dessa dinosaurieliknande kreatur är robotar. Vilket såklart är stenhäftigt! Vad som också uppskattas är att det finns en stark kvinnlig protagonist i bågskytten Aloy som, från enbart vad jag sett, inte är någon en sätter sig på eller skojar bort i första taget utan att bli överdrivet.

När det gäller Horizon: Zero Dawn så sitter jag inte inne på så vidare mycket information som har fått igång mitt intresse utan det är mestadels det visuella samt att det är ett actionbetonat tredjepersonsspel med rollspelselement. Just kombinationen av allt detta är vad peppen baseras på. Samt att skjuta pilbåge. Jag älskar att skjuta pilbåge.

Bildresultat för gravity rush 2Gravity Rush 2 (PS4)

I höstas spelade jag igenom remasteredversionen av det första Gravity Rushspelet, det vill säga på Playstation 4 istället för originalplattformen Playstation Vita. Trots att det märktes att Playstation 4 inte var ursprungstanken i skapandet av spelet så var det ett spel som gjorde sig väl på stationär konsol. Alltifrån karaktärernas charm, till den säregna grafiska stilen samt till det tämligen originella greppet att använda sig av seriestrippar som cutscenes för att driva berättelsen vidare var aspekter jag verkligen uppskattade.

Gravity Rush led dock av vissa brister här och där, mestadels gällande manövrering av huvudkaraktären i vissa sammanhang men också när det gällde slagsmålssekvenser mot framförallt några av de största fienderna. För mig kändes detta dock som detaljer som potentiellt skulle kunna bli betydligt mycket skarpare konstruerade till uppföljaren som nu släppts på Playstation 4. Trots att jag hört från vissa håll att det är mycket mer av samma och i mångt och mycket enbart större så lever ännu peppen kvar. Ligger det högst på min prioritetslista? Nej. Kommer jag med största sannolikhet sätta tänderna i detta spel under detta år? Ja.

Bildresultat för the last of us part 2The Last of Us: Part II (PS4)

Nu kommer vi in på kärlek och motsägelsefullhet. Det här är ett spel som jag egentligen inte vill skall existera då jag tycker att ett så komplett spel som The Last of Us inte behöver någon form av uppföljare. Det kan stå, höras och synas för sig själv i den totala magi som levererades. Det gjorde mig mer eller mindre, rent ut sagt, förbannad när spekulationer kring en uppföljare började spridas runt i etern och jag ville inte tro på det. Jag ville inte att det skulle vara sant. Även om en mycket sämre uppföljare inte skulle göra det första spelet sämre på något vis ville jag inte att namnet The Last of Us skulle dras ned i ett uppföljarhysteriträsk.

Sedan, en kväll i december, på väg in till Göteborg dök en trailer upp i mitt flöde. En trailer vid namn ”The Last of Us: Part II”. Jag tog ett väl tilltaget andetag, öppnade länken och höll sedan andan. Håren reste sig från nacken till på tårna, tårkanalerna påbörjade sin produktion, jag svalde och hämtade andan en gång till. Alla känslor som första spelet väckte i mig kastades nu på mig i en enda känslosmäll. Jag vill egentligen inte ha det här spelet, men jag vill så djävla mycket ha det här spelet. Nu. Snälla, var magiskt.


Spelåret har knappt börjat och det känns som att mycket relaterat snurrar i den där lilla rödbeklädda bollen som vilar på ryggradens topp. Om det här året blir det jag tror att det kan bli, så kan det till och med slå föregående års briljans.

Spela väl denna lördag, gott folk.

/Amanda


Bubblare: Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia (Nintendo 3DS)
Bildresultat för fire emblem echoes shadows of valentia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.