Lucka 17 – Martin & Skyrim

Tillbaka till Skyrim

Det är få spel som jag har spenderat så mycket tid i som Skyrim. Tidiga helgmornar med kaffekopp har jag utforskat allt från de djupaste dvärggrottorna till de högsta höjderna med bloddrakar. Prickat av alla sidouppdrag och tagit alla trophies.

Trots det så installerade jag nyligen Remasteredversionen på min PS4 Pro. Jag kunde ha dykt in i Dishonored 2, spelat mer omgångar Operations i Battlefield 1 eller ge mängden PS Plus-spel som jag bara i förbifarten testat en riktig chans. Men jag väljer att hoppa tillbaka in i Skyrim.

Bildresultat för skyrim

Det är något med snön, vidderna och orkestermusiken. Ett slags lugn och stundvis mysig stämning. En slags behaglig äventyrskänsla som får mig att vilja utforska och veta mer om de gamla nordborna och dess historia i Skyrim. Friheten att röra mig hur jag vill och ta uppdragen i den följd som jag själv väljer.

Även om det har gått några år sedan sist jag lämnade Skyrim så kan jag det mesta utantill. Jag har varit här förr, jag känner till vad som ska hända och var det finns. Om något är det också ett tecken på att spelet är riktigt bra. Jag är villig att kämpa mig igenom allt igen, men framförallt uppleva allt igen. Det är också en trygghetskänsla. Man gillar det man är bekant med.


Martin Lindells foto.Martin Lindell

Född 1980 i Kristianstad. Författare av faktalitteratur om datorspel samt produktchef på EA DICE. Han är engagerad inom bevarandet av svensk spelhistoria och har arrangerat paneler samt föreläsningar i olika sammanhang och evenemang som Retrospelsmässan och Retrogathering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.