Lördagslistan: spel jag ser fram emot på PS4

Då var det dags för ytterligare en lördagslista, då det som bekant är lördag. Denna vecka så går min lista ut på att jag utan inbördes ordning listar spel som jag verkligen ser fram emot att spela på en maskin som är tämligen färsk för mig – Playstation 4. Jag köpte min spelmaskin för bara några veckor sedan och kikar nu framåt på vad jag vill spela, oavsett om det är redan befintliga eller kommande titlar.

• The Last of Us (Remastered)
Vidare otippat skulle jag inte direkt påstå att det är att ett av mina absoluta favoritspel smyger sig in på denna lördagslista. Förra våren när jag spelade The Last of Us så blev det på PS3 och jag har fortfarande det fysiska exemplaret i min ägo. Dock är det som så att PS3:an införskaffades av min sambo och därmed fick det stanna hos honom när vi separerade. Sluter jag ögonen så kan många av mina sinnen fortfarande starkt uppleva spåren The Last of Us lämnade efter sig inom mig. Jag vill gärna upptäcka nya saker i spelet och bygga på upplevelsen ytterligare för mina sinnen genom att spela det igen. Och med största sannolikhet igen. Och igen.

• Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Uppföljaren till Wrath of the White Witch utannonserades i december och kommer i framtiden finnas till Playstation 4. Dock är det inte förtäljt vilket datum än så länge men vad det verkar så kan en få möjlighet att uppleva den här helt andra världen redan under året som kommer. Det jag verkligen uppskattar i Ni no Kuni är hur det emotionella lyckas träda fram och onekligen lämna avtryck, samtidigt som spelet är iförd en tecknad kostym som är väldigt söt och charmig. Jag hoppas och tror att denna uppföljare till ett av mina favoritrollspel också besitter samma egenskaper men på ett nytt sätt. Jag besökte Ni no Kuni i vad som för mig är lång tid med mina åttio timmar och jag kommer säkerligen besöka denna upplevelse lika länge, om inte längre.
Revenant Kingdom trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0AkY9a7DQUE


• Until Dawn
Jag är inte direkt gjord för skräckspel då jag är en tvättäkta fegis, i synnerhet på grund av jag skulle klassa mig själv som mörkrädd. Dock var det något i Until Dawn som gjorde mig ruskigt nyfiken när jag bevittnade de två första episoderna och den nyfikenheten får mig att faktiskt överväga att ta mig igenom det, trots mina uppenbara mesdrag. Jag är en person som har svårt att hålla tillbaka min nyfikenhet och jag vill verkligen veta vad som komma skall i detta spel i kombination med att jag är nyfiken på hur valen formar spelet. Dock känner jag att jag skulle behöva en partner till detta skräckuppdrag, någon som kan vara min mänskliga kudde och säga ”lugn, det är bara ett spel” när jag sitter där och skriker rakt ut.

• Ratchet & Clank
En spelserie där jag slukat i stort sett allt med hull och hår på Playstation 3 är Ratchet & Clank. Dessa illmysiga plattformsspel har en härlig kombination av lombaxen Ratchets hoppande och skjutande med lustiga vapen och roboten Clanks problemlösningsmoment. Det är charmig jargong mellan dessa två och spelen i allmänhet har en väldigt skämtsam ton, något som passar sig väl. Enligt mig var toppen i serien ”A Crack in Time” och jag hoppas att denna första Ratchet & Clank-titel på PS4 hitta tillbaka och blir lika underhållande. Enligt mitt tycke så var titeln emellan dessa två, ”Nexus”, lite av en besvikelse. En kan ju hålla tummarna jag att det endast var en liten dal innan ytterligare en topp. Den tolfte april så får vi svaret.

• Brothers: A Tale of Two Sons
Detta är ett spel som vandrat i mina tankar länge. Jag har fått omtalat för mig att miljöerna kommer att vara underbara och att berättelsen kommer att trycka på mina emotionella knappar rätt så ordentligt. Musiken har jag redan fått ta del av och den sätter sig verkligen på rätt ställe – vacker och stundtals så pass att den blir hjärtskärande. Vad jag också förstått så skall det vara ett intressant grepp att parallellt styra dessa bröder på deras färd. Det är inte helt omöjligt att detta blir ett spel jag kommer att avverka inom en överskådlig framtid då det i skrivande stund är på väg hem till min brevlåda med The Last of Us (Remastered) som sällskap.

Så, ännu en lördagslista levererad och fler kommer det att bli.

/Amanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.