Lördagslistan: fem spel ur skämshögen

Då var det alltså lördag igen vilket innebär en lista – en lördagslista! Denna vecka har jag valt att dra ut några spel ur skämshögen som jag upplever är lite skämmigare än andra, enligt mig. Min hög, min lista, mina premisser. Jag har listat dem nedan med tillhörande beskrivning och utan inbördes ordning (som skulle kunnat vara procentuell skämsfaktor).


• Bioshock (PS3)
”Bioshock, varför vill du och jag olika saker i livet?” känns som en fråga jag skulle kunna ställa detta spel. Det är inga tvivel om att jag verkligen vill klara Bioshock, dock upplever jag att Bioshock liksom inte håller med. Jag har gett det tre försök hittills och jag kommer, i ärlighetens namn, inte jättelångt in i spelet innan jag sitter totalfast. Samtliga gånger på ett och samma ställe. Jag kan inte för mitt liv begripa varför jag inte där och då, istället för att bli skitarg och stänga av, använder mig av det ofta så fantastiska internet för att bara lösa problemet. Något som jag halvgissar kan stå lite i min väg är att jag spelade Bioshock Infinite först och håller det som ett av de fem bästa spelen jag har spelat. Så fort folk får nys om att jag älskar Infinite så säger de oftast ”då ska du ju spela första Bioshock, du kommer att älska det”. Än så länge älskar jag tyvärr inte Bioshock, vår relation kan mer beskrivas som att vi sitter i varsin ände av rummet och sneglar lite skamset på varandra. När jag dock återigen får en Playstation 3 i min ägo så skall det få en ny chans, det är ett löfte.


• Super Mario Galaxy (Nintendo Wii)
Även här så har vi ett spel som alla talar otroligt varmt om och även detta har jag börjat spela några gånger. Första gången spelade jag och min dåvarande sambo ihop, vilket var jättemysigt. Problemet var att jag somnade när han spelade. Ja, ni läste rätt, somnade. Jag är förvisso programmerad på så vis att jag kan somna precis överallt och ibland till och med utförandes saker. Sidospår – jag somnade faktiskt spelandes en gång och upptäckte då att jag gått så långt åt vänster en kunde i spelet. Åter till Galaxy. Jag är lite besviken på mig själv att jag första gången somnade och andra gången spelade en hyfsad bit för att sedan stänga av, tänka ”jag fortsätter imorgon” och sedan har det gått ett halvår. Jag gillar och hanterar Galaxy men jag får bara inte de förbaskade tummarna ur.


• Ori and the Blind Forest (PC)
Detta spel är det färskaste på den här listan och tillkom någon gång i somras. Därefter så har det kommit på tal x antal gånger att det skulle vara något för mig då det med största sannolikhet kittlar min estetiska ådra löjligt mycket, både musikaliskt och grafiskt. Jag har varit redo flera gånger att ladda ned det på Steam med det har alltid kommit något emellan, vilket är synd då jag alltid rysningar och blir illsugen på att spela det så fort jag ser skymten av det. Jag måste bara lära mig att trycka på den rackarns knappen som innebär att spelet köps samt laddas ned.


• The Legend of Zelda -A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)
Innan jag och Joakim, en av mina bästa vänner, spelade A Link to the Past tillsammans så spelade han A Link Between Worlds och var sannerligen otroligt exalterad över vilket fantastiskt spel det var. I och med att det är uppföljaren till SNES-succén så kändes det givetvis logiskt att låna det till min 3DS efteråt, vilket givetvis inte har blivit av för ibland är jag en smula hopplös. Jag frågade honom så sent som för en vecka sedan om jag kunde låna det av honom innan han skulle åka iväg och tävla i en vecka, självklart svarade han ja men bägge två glömde av överenskommelsen och jag har således fortfarande inte lånat det, föga förvånande.


• Super Metroid (SNES)
Denna klassiker har jag väldigt länge varit intresserad av att ta mig an. Personer vars åsikter jag verkligen tar till mig och värdesätter håller detta spel varmt om hjärtat och otroligt högt på sina favoritlistor. Jag har endast spanat in när andra spelat det i olika sammanhang och det ser ju ruskigt intressant ut, samt att det både låter fantastiskt och ser fantastiskt ut. Det här är ett spel jag en vacker dag skall spela, det finns det ingen tvekan om, frågan är bara ”när?”. Det kommer därtill vara det första spelet i Metroidserien som jag tar mig igenom. Jag har endast nosat lite på Metroid 2: Return of Samus till Game Boy när jag var liten (jag förstod inte ett dyft) och jag har inget annat spel från serien i min ägo. Har en känsla av att om min sinnesstämning är rätt och att jag spelar Super Metroid ihop med någon jag tycker om, vilket är planen, så kommer jag ha en episk upplevelse.

I sedvanlig ordning så tar jag gärna emot frågor, funderingar, förslag och önskemål med öppna armar. Ha en superb lördag och spela lugnt!

/Amanda

En reaktion på ”Lördagslistan: fem spel ur skämshögen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.